Πολιτική Απορρήτου / Προσωπικών Δεδομένων

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου περιγράφει πώς συλλέγονται, χρησιμοποιούνται και μοιράζονται τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε ή κάνετε μια αγορά από το www.ideashop.gr (το "Site"). 


Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε 

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο, συλλέγουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, τη διεύθυνση IP, τη ζώνη ώρας και μερικά από τα cookies που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Επιπλέον, καθώς περιηγείστε στον ιστότοπο, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τις μεμονωμένες ιστοσελίδες ή τα προϊόντα που βλέπετε, ποιες ιστοσελίδες ή όροι αναζήτησης σας παραπέμπουν στον ιστότοπο και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπο. Αναφερόμαστε σε αυτόματα συλλεγμένες πληροφορίες ως "Πληροφορίες συσκευής". 


Συλλέγουμε πληροφορίες συσκευών χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες τεχνολογίες: 

- Τα "cookies" είναι αρχεία δεδομένων που τοποθετούνται στη συσκευή ή στον υπολογιστή σας και περιλαμβάνουν συχνά ένα ανώνυμο μοναδικό αναγνωριστικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies και τον τρόπο απενεργοποίησης των cookies, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.allaboutcookies.org. 

- "Ενέργειες αρχείων καταγραφής" που εμφανίζονται στον ιστότοπο και συλλέγουν δεδομένα που περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου, τις σελίδες παραπομπής / εξόδου και τις σφραγίδες ημερομηνίας / ώρας. 

- "Web beacons", "tags" και "pixels" είναι ηλεκτρονικά αρχεία που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο περιήγησης στον ιστότοπο. 


Επιπλέον, όταν πραγματοποιείτε μια αγορά ή προσπαθείτε να κάνετε μια αγορά μέσω του Ιστοτόπου, συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες από εσάς, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της διεύθυνσης χρέωσης, της διεύθυνσης αποστολής, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών πιστωτικών καρτών, λογαριασμός Paypal, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου. Αναφέρουμε αυτές τις πληροφορίες ως "Πληροφορίες παραγγελίας". 


Όταν μιλάμε για "Προσωπικές πληροφορίες" στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, μιλάμε για πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή και πληροφορίες για την παραγγελία. 


Πώς χρησιμοποιούμε / επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία; 

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν πρόκειται να συνάψουμε μία σύμβαση μαζί σας ή για συγκεκριμένους σκοπούς, μεταξύ άλλων όπως:

επεξεργασία παραγγελιών και πληρωμών για προϊόντα που έχετε αγοράσει ή για επιστροφή χρημάτων.

  • προωθητικές ενέργειες σχετικά με τα προϊόντα μας που προσφέρουν οι συνεργάτες μας και που πιστεύουμε ότι πιθανόν να σας ενδιαφέρουν, σε περίπτωση που έχουμε λάβει την συγκατάθεση σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, εφόσον μας έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας για τα ακόλουθα:

  • ενημέρωση πότε ένα προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο
  • να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, διαγωνισμούς, προσφορές, προωθήσεις ή ειδικές εκδηλώσεις.
  • για την ανταμοιβή σας, στο πλαίσιο συμμετοχής στα προγράμματα επιβράβευσης της Εταιρείας.

Χρησιμοποιούμε τις Πληροφορίες συσκευής που συλλέγουμε για να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε τους πιθανούς κινδύνους και την απάτη (ειδικότερα τη διεύθυνση IP) και γενικότερα να βελτιώσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τον ιστότοπό μας (για παράδειγμα, δημιουργώντας αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο περιήγησης και αλληλεπίδρασης των πελατών μας με τον ιστότοπο και την αξιολόγηση της επιτυχίας των διαφημιστικών μας καμπανιών). 


Cookies Skroutz Analytics

Η εταιρεία μας, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Skroutz Analytics. 

Το Skroutz Analytics είναι μια υπηρεσία εξαγωγής στατιστικών στοιχείων σχετικά με την απόδοση των καταστημάτων που συμμετέχουν στο Skroutz. Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία για να βελτιώσουν το περιεχόμενό τους και την απόδοσή τους στο ίδιο το Skroutz.

Κατά την μετάβαση ενός χρήστη από το Skroutz σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα που έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία Skroutz Analytics, δημιουργείται ένα cookie. Βάσει αυτού του cookie, το Skroutz Analytics λαμβάνει την απόφαση για το αν θα μεταδώσει στο Skroutz στοιχεία περιήγησης για την συνεδρία του χρήστη στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Το cookie αυτό απενεργοποιείται μετά από 30 ημέρες, σύμφωνα με τις κοινώς αποδεκτές πρακτικές του sales acquisition.

Τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου του Skroutz.gr, την οποία μπορείτε να βρείτε στο https://www.skroutz.gr/privacy.


Ανταλλαγή προσωπικών σας πληροφοριών 

Μοιραζόμαστε τις Προσωπικές σας Πληροφορίες με τρίτους για να μας βοηθήσετε να χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Στοιχεία, όπως περιγράφεται παραπάνω. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το Shopify για να τροφοδοτήσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα - μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς το Shopify χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας στοιχεία εδώ: https://www.shopify.com/legal/privacy. Χρησιμοποιούμε επίσης το Google Analytics για να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιούν οι πελάτες μας τον ιστότοπο - μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Google χρησιμοποιεί τις προσωπικές σας πληροφορίες εδώ: https://www.google.com/intl/el/policies/privacy/. Μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από το Google Analytics εδώ: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. 


Τέλος, μπορούμε επίσης να μοιραζόμαστε τα Προσωπικά σας Στοιχεία για να συμμορφωθούμε με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, να απαντάμε σε κλήτευση, ένταλμα έρευνας ή άλλο νόμιμο αίτημα για πληροφορίες που λαμβάνουμε ή να προστατεύουμε με άλλα λόγια τα δικαιώματά μας. 


Συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις, όπως:

  • να σας εντοπίσουμε όταν επικοινωνείτε μαζί μας
  • να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων που διατηρούμε για εσάς
  • να βοηθήσουμε δημόσια αρχή, π.χ. αστυνομία.

Συμπεριφορική διαφήμιση - Remarketing - Retargeting

Όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας παρέχουμε στοχοθετημένες διαφημίσεις ή επικοινωνίες μάρκετινγκ που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της στοχευμένης διαφήμισης, μπορείτε να επισκεφθείτε την εκπαιδευτική σελίδα της Πρωτοβουλίας Διαφήμισης Δικτύου / Network Advertising Initiative’s ("NAI") στη διεύθυνση: http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work. 


Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη στοχοθετημένη διαφήμιση χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους: 

- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads 

- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous 

- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads 


Επιπλέον, μπορείτε να εξαιρεθείτε από ορισμένες από τις αυτών των υπηρεσιών, μεταβαίνοντας στην πύλη opt-out της Digital Advertising Alliance στη διεύθυνση: http://optout.aboutads.info/. 


Μην παρακολουθείτε 

Λάβετε υπόψη ότι δεν αλλάζουμε τις πρακτικές συλλογής και χρήσης δεδομένων του ιστότοπού μας όταν βλέπουμε ένα σήμα Do Not Track από το πρόγραμμα περιήγησής σας. 


Marketing

Κατά την εγγραφή σας στο πελατολόγιο μας, τις πληροφορίες που μας παρέχετε τις χρησιμοποιούμε για διάφορους λόγους:

  • να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία προϊόντα, υπηρεσίες ή προσφορές μας
  • να επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν πρέπει να λάβουμε ή να σας παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες
  • να ελέγχουμε κάθε τόσο ότι είστε ικανοποιημένοι με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας στείλουμε μηνύματα μάρκετινγκ, εάν έχουμε τη συγκατάθεση σας ή συγκεκριμένο λόγο π.χ. να σας ενημερώσουμε για ανάκληση ενός προϊόντος που έχετε αγοράσει. Αν έχετε λοιπόν συναινέσει σε αυτό, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας ανάρτησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων κειμένου, κοινωνικών μέσων. Επίσης μπορούμε να προωθήσουμε προϊόντα ή υπηρεσίες με ειδοποιήσεις και διαφημίσεις μέσω εφαρμογών. Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε έναν επιχειρηματικό ή εμπορικό λόγο για να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας παρόλο που θα σας παρέχουμε πάντα την ευκαιρία να αντιταχθείτε στο μάρκετινγκ. Μπορεί να σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε ή να ενημερώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, αν αγοράσετε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στο μέλλον. Θα σας ζητήσουμε επίσης να το κάνετε αυτό εάν υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία, τη ρύθμιση ή τη δομή της επιχείρησης μας. Συγκεντρώνουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το άνοιγμα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τα κλικ χρησιμοποιώντας βιομηχανικές τεχνολογίες για να μας βοηθήσετε να παρακολουθούμε και να βελτιώνουμε τα ηλεκτρονικά μας ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας σε γενικές αποστολές ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο κάτω μέρος οποιουδήποτε από τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα.

Παρακαλώ σημειώστε ότι εάν αποχωρήσετε από τη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ από εμάς, πιθανόν να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις συναλλαγές, το λογαριασμό σας, τις έρευνες πελατών και τους διαγωνισμούς που πιθανόν να έχετε εκφράσει ενδιαφέρον.

Τα δικαιώματά σας 

Εάν είστε κάτοικος Ευρώπης, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς και να ζητήσετε να διορθωθούν, να ενημερωθούν ή να διαγραφούν τα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω των παρακάτω στοιχείων επικοινωνίας. 


Επιπλέον, εάν είστε κάτοικος της Ευρώπης, σημειώνουμε ότι επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβάσεις που ενδεχομένως έχουμε μαζί σας (για παράδειγμα, αν κάνετε μια παραγγελία μέσω του Δικτυακού Τόπου) ή διαφορετικά να επιδιώξουμε τα νόμιμα επιχειρηματικά μας συμφέροντα που αναφέρονται παραπάνω. Επιπλέον, σημειώστε ότι οι πληροφορίες σας θα μεταφερθούν εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. 


Πρόσβασης και Ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.

Πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είστε πελάτης της ideashop.gr. Αφού σταματήσετε να είστε πελάτης, ενδέχεται να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για διάστημα έως και 10 έτη, μετά την τελευταία σας αγορά κατά την οποία χρησιμοποιήσαμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Μπορούμε όμως να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για περισσότερο από 10 έτη, αν δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε για νομικούς, φορολογικούς ή τεχνικούς λόγους. Μπορούμε επίσης να τα διατηρήσουμε για να σας ενημερώσουμε για τυχόν ανακλήσεις προϊόντων. Στην περίπτωση αυτή, θα διασφαλίσουμε ότι το απόρρητο σας θα προστατεύεται και θα χρησιμοποιείται μόνο για τους σκοπούς αυτούς. Επιπλέον, δεν διατηρούμε προσωπικές πληροφορίες σε αναγνωρίσιμη μορφή για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είναι απαραίτητο.


Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς.

Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας.

Φορητότητας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κάποιον άλλο οργανισμό για εσάς.

Τέλος, έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν, εάν θελήσετε να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους

Οι ιστότοποι μας ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους που εκτελούνται από άλλους οργανισμούς, τους οποίους δεν ελέγχουμε. Σε περίπτωση που οδηγηθείτε μέσω τους ιστότοπου μας σε ιστότοπο τρίτου, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε τις δηλώσεις απορρήτου τους.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χρησιμοποιούμε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Google, YouTube, Instragram και Twitter. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανακτηθούν δεδομένα. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα από αυτά, το δίκτυο μπορεί να αντιστοιχίσει την επίσκεψη σας στον ιστότοπο με τον λογαριασμό χρήστη. Εάν είστε χρήστης ενός κοινωνικού δικτύου και δεν θέλετε να συνδυάζονται τα δεδομένα που ανακτώνται από την επίσκεψη σας στους ιστότοπους μας, πρέπει πριν την είσοδο σας σε αυτούς να αποσυνδεθείτε πρώτα από το κοινωνικό σας δίκτυο.

Αλλαγές 

Ενδέχεται να επικαιροποιούμε αυτή την πολιτική απορρήτου από καιρό σε καιρό, προκειμένου να αντανακλάμε, για παράδειγμα, αλλαγές στις πρακτικές μας ή για άλλους επιχειρησιακούς, νομικούς ή κανονιστικούς λόγους. Η παρούσα πολιτική έχει αναθεωρηθεί στις 19/10/2019 .


Ανήλικοι 

Ο ιστότοπος δεν προορίζεται για άτομα κάτω των 18 ετών. 


Παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εάν ανησυχείτε για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αρχής για περισσότερες λεπτομέρειες στη διεύθυνση: http://www.dpa.gr/



Επικοινωνήστε μαζί μας 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, εάν έχετε ερωτήσεις ή εάν θέλετε να κάνετε μια καταγγελία, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail στο info@ideashop.gr ή μέσω ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: 


ideashop.gr 

[Re : Υπεύθυνος Συμμόρφωσης με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων] 

Αντώνιος Α. Κιούκας & ΣΙΑ Ε.Ε, Λ. Δημοκρατίας 25,, 18755 Κερατσίνι